Umirovljenica, slikarica i influenserica - upoznajte gospođu Senku

24.02.2023.

07:00

Autor: Žana Ljuština/Regionalni dnevnik IMS-a/HTV/HRT

Senka Lončar, umirovljenica, slikarica i influenserica

Senka Lončar, umirovljenica, slikarica i influenserica

Foto: HTV / HRT

Nije svaka mirovina za mirovanje. Senka Lončar iz Zadra nakon što je otišla u mirovinu počela se baviti slikanjem. Naslikala je do sada gotovo 200 slika koje joj, kaže, uljepšavaju život. Usto, Senka je influencerica! Na Instagramu ima više od 7000 pratitelja iz cijelog svijeta.

Otkako je u mirovini, Zadranka Senka nema mnogo vremena. Najviše ga koristi za slikanje. Srećom pa ne pate ni ostale obveze. Suprug Mirko kaže da još nikad nije ostao bez ručka.

- Nisam ni jedan put...jer ga ja kuham...umisto nje...hahaha...., kaže gosp. Mirko.

Dosad je naslikala gotovo 200 slika, mnoge i darovala, ali najvažnije od svega jest to što je u svakom trenutku njihova nastajanja - uživala! Sve je počelo kada se prijavila na društvene mreže odnosno Instagram.

- Po njemu sam radila slike koje me sve više ispunjavaju, uljepšavaju mi život, veselija sam, družim se, i preko Instagrama gdje dobijam veliku potporu od ljudi, rekla je gospođa Senka.

Ima više od 7000 pratitelja iz cijeloga svijeta koji vole njezinu umjetnost ali i objave na kojima bi joj mogla zavidjeti i turistička zajednica.

- Objavljujem "storyje" o Zadru i okolici, naconalnim prakovima..ljudi se dive kakve ljepote i parkove imamo, kazala je gđa Senka.

Arsenu je tek 10, ali oduševljenje slikama i izložbom ne skriva.

- Ja bih rekao da bih ja isto to jednom naslikao, i rekao bih još - slikanje je život!, kaže Arsen Princ Kreitmayer.

Tko nije pokušao, ne zna.

- Toliko mi je to uljepšalo život i daje mi jedan veliki podsterek i dalje ću raditi, zaključila je Senka Lončar.

Sve drugo bilo bi prava šteta. S obzirom na krajnji proizvod ali i na to koliko osmijeha, ljubavi, zadovoljstva i sreće donosi slikanje ovoj vremešnoj zadarskoj slikarici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!