I Riječki karneval - virtualno

12.02.2021.

18:16

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Izložba 'Riječkog karnevala'

Izložba 'Riječkog karnevala'

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

38. Međunarodna karnevalska povorka pretvorena je u Virtualni Riječki karneval 2021, a u Exportu na Delti danas je otvorena izložba više od 50 karnevalskih kostima dječjih karnevalskih grupa te tradicijskih maski Europe.

Izložbom je prošetala ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska u društvu nezaobilaznoga Meštra Tonija i Irene Kregar Šegota, direktorica tvrtke Rijeka 2020:

Kako su izvijestili iz Turističke zajednice Grada Rijeke, sa željom da se ove godine obilježi 38. međunarodna karnevalska povorka, odlučeno je da se, u skladu s epidemiološkim mjerama, održi virtualni Riječki karneval 2021.


- Karnevalske skupine pripremile su mnoge maštovite filmove i predstavljanja, priopćili su iz Turističke zajednice, ističući kako ih veseli što nastavljaju s tradicijom te što će se i ove godine održati karnevalska povorka u novome, prilagođenom obliku, kao virtualni Riječki karneval.


Prijenos karnevala i javljanja uživo iz televizijskog studija bit će na programu Kanala Ri i na YouTube kanalu u nedjelju, 14. veljače od 12 sati.


- Budite s nama ispred ekrana, podržite više od 70 karnevalskih grupa koje su pripremile posebne filmove i nastavljaju tradiciju karnevala u posebnom izdanju Riječkog karnevala, pozivaju iz riječke Turističke zajednice i poručuju: Vidimo se na Korzu 27. veljače 2022.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!