10:15 / 14.05.2021.

Autor: Hina/Afp/V.M.

Kina: golema kopija Titanica kao luksuzni hotel

Titanic

Titanic

Foto: Boyan Dimitrov / Shutterstock

Više od stoljeća od zlosretne sudbine, olupina Titanica će isplivati na površinu u kineskom turističkom parku gdje će posjetitelji moći provesti noć u golemoj luksuznoj kopiji broda.

Investitor je na pothvat bio inspiriran filmom iz 1997. o nesretnoj plovidbi koji je jedan od najpopularnijih filmova u Kini.


Izvorni luksuzni brod, najveći do tada sagrađen i proglašen nepotopivim, postao je sinonim za nesreću od potonuća u Atlantiku 1912. nakon udara u ledenjak. Život je tada izgubilo 1500 ljudi.


Investitor Su Shaojun uložio je u šest godina gradnje raskošne kopije duge 260 metara više od 150 milijuna dolara


- Nadam se da će brod biti tu i za 100 ili 200 godina. Gradimo muzej za Titanic, kaže Su.


Sve od blagovonice do luksuznih kabina, pa čak i ručki na vratima u stilu je originalnog Titanica. Brod je glavna atrakcija u zabavnom parku u pokrajini Sečuan udaljenoj tisuću kilometara od mora.


Izrađena je i kopija luke Southampton u kojoj se filmski junak Jack (Leonardo DiCaprio) ukrcava na brod nakon što je osvojio kartu na okladi.


- Cijena noćenja je oko 150 dolara i pruža ugođaj krstarenja na brodu s pet zvjezdica. Uz funkcionirajući parni motor gosti će imati dojam da su na pravom brodu, dodaje Su koji se nada da će atrakciju godišnje posjetiti pet milijuna posjetitelja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!