Koprivnička knjižnica među najboljima na svijetu

13.05.2021.

13:14

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović", Koprivnica

Knjižnica i čitaonica "Fran Galović", Koprivnica

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Sjajna vijest ovih dana stiže iz Koprivnice. Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" u užem je izboru za nagradu za najbolju knjižnicu 2021. prema izboru Londonskog sajma knjiga.

Uz koprivničku knjižnicu "Fran Galović", u konkurenciji su i nacionalne knjižnice iz Gahne i Kenije, a pobjednici u svim kategorijama bit će objavljeni krajem svibnja. I sama nominacija golemo je priznanje za koprivničku knjižnicu, koja je na natječaj Londonskog sajma knjiga prijavila nekoliko svojih inovativnih projekata. 


- Radi se o projektima TEDx za koji smo postali prva knjižnica u Europi koja je dobila licencu za provođenje tih programa i drugi projekt je Mala škola korištenja pametnih telefona za starije osobe, vjerujemo da bismo kroz te projekte mogli osvojiti tu nagradu, naravno imamo mi još inovativnih projekata, rekao je ravnatelj Knjižnice i čitaonice "Fran Galović" Karlo Galinec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!