Drive in kultura na parkiralištu Tehničkog muzeja

12:07 / 14.05.2021.

Autor: Hina/V.M./HRT

Drive in kultura

Drive in kultura

Foto: Tehnički muzej / Sabmarine

Drive in kultura, putujući program glazbe i filmskih uspješnica za posjetitelje u automobilima, otvara se u petak, 14. svibnja na parkiralištu Hale V iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

Osim projekcija filmova do nedjelje, 16. svibnja, na tom će se prostoru održati zabavni program, počevši od otvorenja čiju režiju radi kazališna redateljica i glumica Arija Rizvić.


Publiku će kroz program voditi glumice Iva Kraljević i Josipa Anković, dok je za VJ-ing i vizualni dojam zadužen dizajner svjetla Ivana Lušičić Liik, najavili su organizatori.


U glazbenom dijelu programa u petak nastupa Ida Prester, koju je publika upoznala kroz njezin nekadašnji bend Lollobrigida, a sada predstavlja pjesme Minuta, Šansa i Sad sa sasmostalnog albuma.


- Subota je rezervirana za Jana Kinčla, DJ-a, skladatelja, producenta i live-act performera koji žanrovima housea i techna prilazi s osobitim razumijevanjem njihovih tradicijskih korijena, pa se u njegovim setovima, kao nigdje drugdje, posve opipljivo može osjetiti iscjeljujuća snaga ove glazbe za duh i tijelo, ističe se u najavi.


Kako se dodaje, bogat glazbeni background, dugogodišnja pozicija u samom vrhu underground plesne glazbe kao i sklonost pomicanju kreativnih granica osobna su iskaznica zagrebačkog DJ-a Pepija Jogardea, koji će posljednju, nedjeljnu večer pretvoriti u raskoš raznovrsnih beatova.


Filmski program donosi prošlogodišnjeg pobjednika Pula film festivala, "Tereza37" Danila Šerbedžije i prije službene kino distribucije, a na programu dugometražnih filmova je i "Mare" redateljice Andree Štake te "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" Dalibora Barića.


Uz dugometražne, početak svake večeri donosi i najbolje od najboljih kratkometražnih filmova: prvi hrvatski igrani film na temu pandemije, "U šumi" redateljice Sare Grgurić, kao i festivalske pobjednike, portugalski film "Nevidljivi junak" redateljice Cristle Alves Meira te vizualno raskošan animirani film "Arka" Natka Stipaničeva.


Kako je priopćeno, uz ulaznice po cijeni od 100 kuna, koje se naplaćuju po automobilu, a ne po osobi, dobivaju se poklon paketi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!