09:22 / 14.05.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

HRT-ovi simfoničari nastupili u Domu sportova

Maxim Rysanov

Maxim Rysanov

Foto: Renato Brandjolica / HRT

Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a sinoć je u maloj dvorani Doma sportova predstavio je publici skladatelje: Blagoja Bersu, Bélu Bartóka i Richarda Straussa uz izravni prijenos na HR3 i HRT3.

Njihova su djela zahtjevna zbog izazova koje stavljaju pred svaki pojedini instrument u velikom sastavu simfonijskog orkestra. Još jednom im je dirigirao veliki maestro Enriko Dindo, a kao solist predstavio se ukrajinsko-britanski glazbenik, svjetski proslavljen violist Maxim Rysanov koji je otkrio i koje mu je djelo s repertoara posebno drago.

- Izvodim ovaj koncert Béle Bartóka od svoje 17. godine i smatram ga standardnim repertoarom svakog violista. Iako nedovršeno, mislim da je najbolje djelo tog genijalnog skladatelja, rekao je čuveni violist Maxim Rysanov.


Dirigent Enrico Dindo istaknuo je da ne nastupa prvi put u Domu sportova.


- Izvodio sam već ovdje koncerte i čudno nam je. Ova dvorana nije naša kuća, ali važno je da sviramo i širimo radost glazbe pred publikom, to nam je svima najvažnije, poručio je Dindo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!