14:50 / 12.05.2021.

Autor: Hina/V.M./HRT

Frooom! - revija dječjih filmova na YouTubeu

Frooom!

Frooom!

Foto: Frooom! / promo

Frooom! filmska revija online do 14. svibnja prikazuje dječje radove nastale na istoimenim radionicama održanima u Zagrebu, Sinju, Rijeci, Koprivnici, Splitu i Komiži 2019. godine.

- U više od dva sata programa na Frooom! YouTube kanalu mogu se pogledati 52 naslova nastala na početnoj, naprednoj i majstorskoj razini, a dio njih su već prikazani na nekim domaćim i međunarodnim festivalima i manifestacijama i za njih su dobili brojne nagrade i priznanja, izvijestio je HAVC.

Frooom! je inovativni istraživački obrazovni program Bacača sjenki kojemu je cilj poticanje djece i mladih na razumijevanje, korištenje i stvaranje audiovizualnih radova s područja filmske umjetnosti te elektroničkih i novih medija. Provodi se u 12 hrvatskih gradova i međunarodno.


Bacači sjenki višestruko su nagrađivana umjetnička platforma za interdisciplinarnu suradnju, stvaralaštvo te promišljanje intermedijalnih umjetnosti.


Frooom! revija filmova je financirana kroz projekt Medijsko obrazovanje je važno.MOV, koji je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, a sve detalje o programu možete pronaći na internetskoj stranici platforme Frooom! te na njihovoj Facebook stranici:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!