Maškare preuzele vlast u Samoboru

10.02.2023.

20:28

Autor: Gordan Ćelić/Dnevnik/HRT/IMS/A.V.

Maškare preuzele vlast u Samoboru

Maškare preuzele vlast u Samoboru

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Vrijeme karnevala polako se približava vrhuncu. U sve više naših gradova vlast preuzimaju maškare, a večeras se to 197. put dogodilo i u Samoboru odakle se za središnji Dnevnik javio HTV-ov Gordan Ćelić. 

- Ove godine u Samoboru imaju i poseban slogan “Hokus pokus Eurekus“. Organizatorima je bio cilj pozvati sve čarobnjake, vještice, vilenjake, mađioničare, iluzioniste da im pomognu i da ih riješe svih problema koji su na bilo koji način prisutni. Ovdje je vrlo živo bez obzira na niske temperature. Samoborci su došli u Slobodnu Fašničku Republiku. Prije 10 minuta gradonačelnica Petra Škrobot predala je vlast, izvijestio je Ćelić. 


U nastavku večeri očekuju se nastupi osnovnoškolaca i srednjoškolaca iz Samobora, a sve se to periodično može gledati do 21. veljače do kad traje Samoborski fašnik. Glavni gradski trg postao je Trg fašničkih velikana, a osim njega postoji i trg za najmlađe, Trg srakinih mališana. 


Ćeliću se tijekom javljanja pridružila i Sraka koja je zaštitni znak fašnika u Samoboru te je pozvala sve da dođu u Fašničku Republiku. 


- Na otvaranje dolazimo svake godine da se cure malo zabave. Nije teško izabrati masku. Mi to po raspoloženju, rekla je posjetiteljica.


- Mi se nismo maskirali uopće. Svake godine gledamo da bude neka druga maska. Vještica nam je najprirodnija, našalila se. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!