Ultra Europe: Zabava do zore, bilo je posla i za hitne službe

09.07.2022.

19:58

Autor: Anita Markovina Radnić/T.D./Dnevnik/IMS/HRT

Ultra Europe

Ultra Europe

Foto: Miroslav Lelas / Pixsell

Iza Splita prva je noć festivala Ultra Europe, koji je privukao desetke tisuća mladih "partijanera" iz cijeloga svijeta. I dok se većina njih dobro zabavljala do zore, bilo je posla i za hitne službe. Hitna pomoć imala je 150 intervencija, a policija je privela 59 osoba i zaplijenila veću količinu droge.

Posjetitelji Ultre noću plešu, danju šeću i piju kavu na rivi. Manje super bilo je djelatnicima Hitne pomoći. Zabilježeno je 150 intervencija, splitska Hitna odradila ih je 30. 

- Pet je pacijenata prebačeno u KBC. Od njih je jedna pacijentica s lomom nosa, odnosno sumnja se na lom nosa, rekao je Jakov Aranza, voditelj smjene Hitne pomoći Split.

Ostali su bili pod utjecajem narkotika. Policija je privela 59 osoba - ponajviše zbog zloporabe opijata, krađe, preprodaje karata i raspačavanja droge.

- U tijeku je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe vezano uz kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, istaknula je Sanja Nazlić, PU splitsko-dalmatinska.

Hitne službe su zadovoljne. I posjetitelji su. Na festival elektroničke glazbe stiglo je rekordnih sto četrdeset tisuća mladih iz cijeloga svijeta. Split je partijanerska meka, "ludilo" se nastavlja večeras. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!