Biciklistička početnica profesora Fausta

23.03.2023.

07:05

Autor: Saša Užarević/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.M.

Biciklistička početnica profesora Fausta

Biciklistička početnica profesora Fausta

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Zanimljiva knjiga za djecu - "Biciklistička početnica profesora Fausta"- na zabavan će način podučiti mlade vozače osnovnim prometnim pravilima kao i osnovnim dijelovim bicikla i opreme.

Biciklistička početnica profesora Fausta autorice Nine Ivanović predstavlja nam slavnog rakuna Fausta koji u svojoj školi biciklizma uči djecu mnogim korisnim znanjima vezanima za biciklizam i bicikle.

S autoricom ove korisne knjige susrela se ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

- Ova biciklistička početnica nije zamišljena kao školski priručnik, nego je poanta u tome da čitatelji neprimjetno, dok uživaju u priči, usvoje pravila ponašanja u prometu, opreza, biciklističke odjeće, ima i poneka crtica iz povijesti biciklizma, tako da prošire spektar. Bicikl manje-više svi nauče voziti i vole ga, dakle nije potrebno djecu nagovarati da nauče voziti bicikl, ali postoji i hrpa stvari koje se s godinama zanemare, i zato mislim da je najbolje ovako kroz priču, dok su još mali, da počnu obraćati pažnju, kaže autorica Nina Ivanović.

Autorica se najviše bavi dizajnom i oblikovanjem knjiga te crtanjem digitalnih ilustracija. Najdraži su joj motivi životinje, biljke i bicikli.

- Ja već godinama ilustriram slikovnice, pa sam poželjela da napravim nešto svoje i htjela sam u priču ubaciti bicikle, pa sam pomislila zašto to ne bi bilo i nešto korisno, da ne bude samo priča, nego da bude i edukativno, u stvari, da dobiju želju saznati više, ističe Nina Ivanović.

Biciklistička početnica profesora Fausta odabrana je među najljepše oblikovane hrvatske knjige u 2022. godini.

- Najvažnije je da djeca uživaju u toj slikovnici i da pitaju roditelje što više, poručuje Nina.

Sigurni smo da će djeca, a i oni odrasli uživati u Biciklističkoj početnici.

Nina Ivanović

Nina Ivanović

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!