Mala škola filma za vukovarske osnovnoškolce

02.07.2021.

07:00

Autor: Ines Milanković/I.H./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Mala škola filma za vukovarske osnovnoškolce

Mala škola filma za vukovarske osnovnoškolce

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Vukovarski osnovnoškolci ljetne praznike provode na filmskim radionicama. Razvijaju kreativnost i medijsku pismenost. 

Precizno izoštravanje kadrova, upravljanje dronovima, snimanje zvuka i montaža - omiljene su ljetne aktivnosti vukovarskih osnovnoškolaca koji ljetne praznike provode na filmskim radionicama. 


- Zanimljivo mi je bilo kada smo radili s kamerama, snimali smo jedni druge. Mogu naučiti dosta novog o dronovima, kamerama, snimanju. Prošle godine smo radili film, glumili smo, imali smo scenarij, rekao je Mihael Pastulović. 


- Najviše mi se svidjelo kada smo snimali zvuk, jer sam shvatila zapravo koliko toga treba kad se snima zvuk i drago mi je što sam naučila nešto novo, rekla je Eva Šota. 


Cijelo prijepodne ispunjeno je kreativnim aktivnostima. Cilj ljetne škole je razvoj kreativnosti, medijske pismenosti, ali i druženje te sklapanje novih prijateljstava. 


- Nakon prvog stupnja, općeg, gdje smo ih upoznali od povijesti filma do osnovnih operacija na kamerama i fotoaparatima, sada smo na drugom stupnju gdje imamo jedan smjer videosnimanje i postprodukciju, rekao je Darko Puharić, organizator i voditelj škole filma. 


Projekt je prepoznao Grad na Dunavu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!