Zagrebački gimnazijalci za Petrinju

09:56 / 07.04.2021.

Autor: Saša Užarević/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/D.D.

Zagrebački gimnazijalci za Petrinju

Zagrebački gimnazijalci za Petrinju

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Učenici sedme zagrebačke gimnazije u suradnji sa svojim profesorima i ravnateljicom odlučili su pomoći svojim kolegama u srednjoj školi u Petrinji. U humanitarnoj akciji "Škola pomaže školi" sami su dizajnirali i osmislili majice i vrećice koje su prodavali u školi. Osim novčanih priloga svaki učenik uputio je i svoju poruku podrške učenicima srednje škole u Petrinji.

Uvijek je važno pomagati drugima. To najbolje znaju i učenici sedme zagrebačke gimnazije koji su u svojoj školi pokrenuli humanitarnu akciju kako bi porukama podrške i prikupljenim novčanim sredstvima od prodaje majica i vrećica koje su sami dizajnirali pomogli učenicima srednje škole u Petrinji.

- Prodajemo majice koje su dizajnirali naši učenici, imamo i platnene vrećice s jednim simboličnim natpisom kojime naša škola pomaže Petrinji, rekao je Luka Kampić, učenik VII. Gimnazije Zagreb.

- Ja sam izradila vizual za ovu humanitarnu akciju, nisam imala neku konkretnu ideju, nego su ovdje Petrinja i Zagreb simbolički povezani, objasnila je učenica Ana Merle.

Učenici kažu kako su i sami osjetili posljedice prošlogodišnjeg zagrebačkog potresa pa su došli na ideju da trebaju pomoći učenicima u Petrinji.

- Svakako je bitno da mladi sudjeluju u akcijama pomoći drugima i da se već od malih nogu uče međuljudskoj solidarnosti kako bi u budućnosti bili ponovno spremni pomoći drugima, kaže Mijo Radić, učenik VII. Gimnazije Zagreb.

- Vlastitim iskustvom iz potresa u Zagrebu u ožujku znamo kako im je, pa im želimo pomoći, rekao je Noa Ćuić, učenik.

Ravnateljica sedme zagrebačke gimnazije ističe kako je iznimno ponosna na akciju svojih učenika.

- Jako sam ponosna na svoje učenike, djelatnike, i naravno roditelje gdje svi zajedno sudjelujemo u ovoj humanitarnoj akciji. Učenici su jako dobro prihvatili navedenu akciju, snimili smo jedan filmić koji smo prikazali na satu razrednika i vijeću učenika i vijeću roditelja i školskom odboru. To nam je ujedno bila i motivacija da ih što više potaknemo na provođenje ove plemenite akcije, kazala je Ivka Nevistić, prof., ravnateljica VII. gimnazije Zagreb.

Akciji su podržali i mnogobrojni profesori.

- Učenici su vrlo rado izdvajali svoje slobodno vrijeme, resurse i tako je nastala ova akcija. Vrlo smo sretni što škola često sudjeluje i da se učenici odazivaju, na taj način njegujemo tu kulturu solidarnosti i altruizma prema drugima, kaže Tanja Maretić, profesorica povijesti.

- Osim humanitarnog karaktera akcije, tu je bila i važnost da se učenici angažiraju solidarno, prihvate odgovornost i pridonesu pozitivno društvu što je naravno bio i cilj ove akcije, rekla je Marina Dđidžić, profesorica geografije.

Ovom humanitarnom akcijom, ovi mladi učenici pokazali su kako imaju veliko srce.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!