"Ninina čarobna šuma" u srcu Parka prirode Papuk

13.12.2021.

07:00

Autor: Sanja Najvirt/Dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Adventska bajka u parku prirode Papuk

Adventska bajka u parku prirode Papuk

Foto: Dnevnik / HRT

Neobičan Advent mogu doživjeti svi oni koji odluče posjetiti "Nininu čarobnu šumu" u srcu Parka prirode Papuk. Unatoč pandemiji - posjeti ruše sve rekorde, a dobrih želja ne manjka.

Čudesna igra tisuća i tisuća svjetlucavih krijesnica na stoljetnim stablima Papuka, samo je dio jedinstvenog adventskog duha "Ninine čarobne šume". Idilična tvornica uspomena - privukla je goste s cijelog kontinenta.

 

- Čini mi se da su svi jako potrudili, da su srca puna i ako se tako nastavi dalje, vjerujte jedva čekam da dođem opet, rekla je Lucija Biondić, turistička novinarka, Zagreb.


Jer doživljaj u ovom jedinom slavonskom aquaparku - pretvorenom u klizalište i bajkovite ulice s mnogo drvenih kućica koje mame oko i nepce, jedinstven je u nas.


- Interesa definitivno ima i velika su nam očekivanja za ostatak adventa, pa pozivam sve da uistinu dožive advent u Velikoj, kaže Barbara Ljevar, Vinarija Kaptol.


Tako u Kući Orašara, Kod tri praseta ili u Zlatnom Papuku možete kušati papučke craft ginove, kutjevačka vina, domaće čvarke, kobasice, slavonske burgere.


- Od uzrasta za malu djecu do one za odrasle - kuhano vino, klizalište, sanjkalište, definitivno jedna posebna priča za Slavoniju, nabraja Dominik Prekra, Garešnica.


Jer ima sve što krasi božićne sajmove, ali i mnogo više baš zbog zaštićene prirode papučkog gorja. Ona je i proteklih, pandemijskih mjeseci bila prava turistička Meka.


- Do 31. listopada smo dosegnuli broj od 10 tisuća noćenja što nam je bio nedosanjani san u prijašnjem razdoblju i ove godine ćemo ga zasigurno premašiti, najavio je Tomislav Galić, direktor Turističke zajednice Zlatni Papuk.


I dok ovi lampioni srećonosci lete nebom iznad Papuka, puni dobrog blagdanskog duha - želja ne manjka.


- Zdravlje, prvo zdravlje, ostalo nam je manje važno. Zdravlje i ljubav za sve!, poželjele su Lucija i Monika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!