Izložba kućnih jaslica u Žminju

15.12.2021.

19:51

Autor: Klara Dujmović/Dnevnik HTV/HRT/D.S.

Izložba jaslica

Izložba jaslica

Foto: Dnevnik HTV / HRT

Božićne jaslice u ovo vrijeme krase naše domove, a stanovnici Žminja svoje su predstavili javnosti na 8. izložbi kućnih jaslica.

Od kamena, papira, sirka, izložene jaslice su nastale od najrazličitijih materijala. Jedne od njih su i jaslice koje su izradili učenici 2. razreda OŠ "Vladimir Gortan" iz Žminja.


Njihova učiteljica Dolores Otočan kaže kako su učenici sve radili samostalno prema vlastitoj ideji.


Materijal skupljen u prirodi, malo papira i flomasteri bili su dovoljni da najmlađi Žminjci kreiraju svoje jaslice. Naravno, uz pomoć svojih odgojiteljica.


- Mogu vam reći da su zaista uživali, kaže odgojiteljica u dječjem vrtiću Jadranka Bakša.


Obitelj Mužina svojim jaslicama prenosi poruku da se Isus rodio za sve nas i da bismo svi trebali biti jednaki. 


- Ovom granom željeli smo spojiti one koji su na boljoj poziciji, imućniji i one koji su malo manje imućni i bore se s bolešću i izolacijom. Tko da bi oni na vrhu trebali pomoći onima na dnu, objašnjava autorica jaslica Sara Mužina.


Mnogi su jedva čekali da izlože svoje radove. 


- Odazvalo se više od 40 izlagača iz cijele Istre, imamo prekrasne jaslice od onih najmlađih jasličkih skupina do naših stalnih izlagača koji nas iz godine u godinu uveseljavaju s prekrasnim eksponatima, kaže organizator izložbe Željko Plavčić


Bit će tako sve do Badnjaka, kada se jaslice sele u domove autora kako bi ondje širile božićno ozračje. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!