Problemi brodskog i autobusnog prijevoza na otoku Krapnju: Svugdje se kasni

08.09.2022.

07:04

Autor: Ana Bralić/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Problemi otočkog prijevoza

Problemi otočkog prijevoza

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Stanovnici Krapnja, malog šibenskog otoka, nezadovoljni su novom organizacijom gradskog autobusnog prijevoza. Naime, brodski i autobusni prijevoz prema novom rasporedu više nisu usklađeni, pa Krapljani ne stižu na vrijeme do Šibenika. Njihovo nezadovoljstvo raste, no iz gradske tvrtke poručuju da će nastojati uskladiti sve linije.

Zbog neusklađenosti brodskog i autobusnog prijevoza kasni se ovih dana u školu, na posao, kod liječnika na zakazani pregled.

-  Ja recimo, imam školarca, 4. razred i sad ću imati problema oko svega, i jutarnja i popodnevna smjena, rekao je Kristijan Jaram s Krpnja.

- Ovdje sam 75 godina i nikad nije bilo gore. Znači ja ne mogu doći do doktora, jednostavno ne mogu doći i podići lijek, požalio se Milivoj Jaram s Krpnja.

- Ako je meni pregled zakazan u 7.30, bus je meni u 7.15, brod mi je u 7.15! Meni bus ode, mene više nitko na listu neće primiti, što da ja radim? Pet godina primam kemoterapiju svaki dan, objasnila je Jagoda Tanfara s Krapnja.

- Ja sam jutros išla, autobus mi je pogjedao, ovo se mora vratiti kako je bilo prije i ovo je sramota što se radi otočanima, ljuta je Sonja Jaram s Krapnja.

A oni se čude kako je uopće moglo doći do neusklađenosti brodskog i autobusnog prijevoza. Jer koncesionar je isti - gradska komunalna tvrtka.

- Ovo je kriminal, fino rečeno - govore nam da se ne vozimo svojim autima za stići do neke točke. Sada nas tjeraju da svi se moramo voziti autima, istaknuo je Mile Čudina s Krapnja.

- Zamolio bih direktore da se bolje sinkroniziraju i da jednostavno ljudima i mladima omoguće da se mogu kretati kao što su mogli i prije, kazao je Kristijan Curavić s Krapnja.

Nakon ukazivanja na problem za stol su sjeli čelni ljudi krapanjskog Mjesnog odbora i "Gradskog parkinga". I pregovarali o satnicama plovidbenog i voznog reda.

-  Mi smo upravo u razgovorima da se na MO izdefiniraju te okolnosti, što su prioriteti, kad u koju sat treba povezati i normalno, s prioritetom na učenike i zaposlenike, izjavio je Goran Bulat, direktor "Gradskog parkinga".

- Mi ćemo održat sastanak mještana, zbor građana u subotu pa ćemo vidjeti što građani kažu, jesu li zadovoljni tim promjenama, naveo je Dalibor Garma, predsjednik MO Krapanj

Obećano je kako će se linije uskladiti. Nije otočanima važno koja se satnica miče, broda ili autobusa, važno im je samo da jednom kad se iskrcaju na kopno, u nekom razumnom roku mogu sjesti u autobus kako bi u Šibeniku obavili ono što moraju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!