Teta Ana - milostiva, milosrdna, strpljiva, za savjet uvijek spremna

25.01.2023.

08:31

Autor: Lucija Žeger/Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Ana Madžar svakog dana dijeli svoju pozitivnu energiju učenicima i djelatnicima OŠ Ljubljanica

Ana Madžar svakog dana dijeli svoju pozitivnu energiju učenicima i djelatnicima OŠ Ljubljanica

Foto: HTV / HRT

Gospođa Ana Madžar svakog dana nesebično dijeli svoju pozitivnu energiju učenicima i djelatnicima Osnovne škole Ljubljanica. Upravo zbog toga jedna je od dobitnica nagrade Ponos Hrvatske, a u prilogu vam donosimo dašak njezine dobrote.

Hodnicima Osnovne škole Ljubljanica odzvanjaju zvuci ljubavi. Teta Ana je spremačica u ovoj školi, no kako kažu, oni koji ovdje rade, ona je više negoli samo spremačica. 

- Teta Ana je naš anđeo čuvar prvo, u razredu, u školi, na hodniku. To je osoba koja je sveprisutna uvijek kod nas. Teta Ana je ona koja meni pomogne i onda kad sam tužna jer prvo dođem u njezinu sobu, prvo dođem i tamo nađem utjehu i radosna odlazim među djecu. Ima riječi, psihijatar, psiholog to je malo za ono što je naša teta Ana. Kad bih je trebala u 3, 4 riječi - to je premalo, ali su te riječi: milostiva, milosrdna, strpljiva, a za savjet uvijek spremna, ističe Anica Čehulić, profesorica vjeronauka u OŠ Ljubljanica.

Njezin dan u školi počinje u 6 sati kada stižu prva djeca.

- Roditelji idu na posao ranije, nemaju kamo s djecom pa je dovedu kod mene da ih malo pričuvam dok ne dođe dežurni učitelj. I onda se skupe i učitelji i svi, svi dođu malo ranije da ja skuham kavu i da svi popijemo kavu i popričamo. Pa to meni stvarno znači puno. Ja živim za to. Baš živim, ja djece nemam i to su baš moja djeca. I život bi dala za sve što radim s ljubavlju. Koliko god i malo i puno, koliko god ja imam, ali sve je to baš baš s ljubavlju i srcem. Najsretnija sam kad sam tu, sad kad su 2,3 sata ja sam baš tužna. I bila sam tužna za zimske praznike što nije bilo djece u školi, ali sam ih sretala ovako po cesti pa oni viču - teta Ana, teta Ana, govori Ana Mažor.

A tetu Anu najljepše opisuju upravo oni.

- Teta Ana je predivna osoba, toplog srca i svima nama kao druga mama, kaže Lea Šeničnjak, učenica 6.b OŠ Ljubljanica .

- Pa njezini osjećaji, ona kako se ponaša prema nama, ona je toliko brižna osoba, razumije nas, donosi nam sve i svašta. Kada je zamolimo - E Ana jel' nam možeš nešto dati, ona je uvijek tu kada god treba nešto pomoći, dodaje Anamarija Račić, učenica 6.a, OŠ Ljubljanica.

- Zato što uvijek nas podupire da idemo dalje, kada imamo neke probleme u školi ona nam uvijek pomaže i govori nam savjete što bismo trebali napraviti u nekim situacijama. I kada želimo razgovarati s nekime, ona je uvijek tu da podijelimo i svoje osjećaje s njom, rekao je Ernest Čojer, učenik 6.b, OŠ Ljubljanica.

Nagradu Ponos Hrvatske, koju zasluženo osvaja, gospođa Ana Madžar ne smatra svojom zaslugom.

- To ja sve, taj ponos, znači mi puno radi ove djece, ove škole, ovih profesora. I zahvaljujem njima. I taj ponos ja poklanjam svima ovdje u školi i za ovu školu, poručuje teta Ana. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!