Skokina gastro revolucija u putujućem kinu
Foto: David Skoko: Mjesto za mene / HRT
Jeste li ikada u kinu umjesto kokica grickali pečene gavune? Vjerojatno niste, ali posjetitelji Putujućeg kina u Selcima sada mogu reći da jesu. Chef David Skoko u serijalu Mjesto za mene odlučio je napraviti ono što je, kako kaže, uvijek htio - pretvoriti kino pod zvijezdama u mali gastro spektakl.
Dok su se pripremale ležerne stolice i projektor, Skoko je već smišljao plan.
- Hoću ja moći negdje sa strane… Meni ti treba malo. Frigat’ neke gavune ili neke inćune, kaže on.
- Umjesto kokica? – pitaju ga.
- Umjesto kokica. To sam si uvijek htio, potvrđuje Skoko sa smiješkom.
Putujuće kino nije moglo dobiti bolji opis - gastro cinema turizam.
- To je to. To je ta emocija koju mi hoćemo, poručuju iz tima.
Skoko pritom aktivira malu "filmsko-gastronomsku" ekipu.
- E, nareži mi tog limuna. Pokapamo poslije po ribi, rekao je.
- Ja ću nakosati malo češnjaka, ogulit’ jedan krastavac, sitno ga nasjeckati, pomiješat’ s jogurtom. I onda kad buden frigao gavune, stavit’ ćemo u posudicu taj umak, jedan štapić unutra ovako i cap, objašnjava Skoko.
Dok se miris prženih gavuna širio, publika je dobila potpuno novo iskustvo, kino bez kokica, ali s friškim ribicama.
A kako je izgledalo kad su gledatelji pod zvijezdama zamijenili kokice - gavunima? Pogledajte i uvjerite se sami.
Dokumentarnu seriju "David Skoko: Mjesto za mene" gledajte svaku srijedu na Prvom programu HTV-a u 20.15.
A ako ste propustili neku epizodu, možete je besplatno pogledati na našoj multimedijskoj platformi HRTi, gdje se nalaze i epizode Skokinih serijala "David Skoko: Jesti na cesti" te "David Skoko: Motor, loza, kuhača".
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!