11:56 / 07.07.2021.

Autor: Goran Ćelić/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

LADO u Poljskoj skupljao novac za obnovu Zagreba

LADO u Poljskoj

LADO u Poljskoj

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Ansambl LADO vratio se s kratke turneje u Poljskoj gdje je u Koszęcinu, Krakówu i Katowicama prezentirao ljepotu hrvatskih tradicijskih plesova i pjesama. 

Sve koncerte održao je zajedno s poljskim folklornim Ansamblom pjesama i plesova Śląsk Stanisława Hadyne s kojima uspješno surađuje već dugi niz godina. 


- Valja spomenuti i kako su na inicijativu počasnog konzula Pawela Wlodarczyka koncerti u Krakówu i Katowicama bili humanitarnog karaktera, a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je obnovi potresom oštećenih zgrada u gradu Zagrebu, istaknuli su iz ansambla LADO.


Detalje o prvom nastupu ansambla LADO izvan Hrvatske nakon dugo vremena ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska doznala je od umjetničkog voditelja ansanbla Krunoslava Šokca i ravnateljice ansambla Ileane Jurin Bakotić:

- Turneja je bila posebna i uspješna, a to nam je potvrdila reakcija publike koja je ogromnim pljeskom pozdravila izvedbe naših umjetnika. Vratili smo se zadovoljni i nadamo se da ćemo uspjeti ostvariti sve što smo planirali za naredne tjedne, kaže Krunoslav Šokac.


LADO se sada priprema za ljetnu turneju i puno koncerata i nastupa, a za jesen se planira jedna prava poslastica.


- Očekuju nas gostovanja u Bosni i Hercegovini, u Tomislavgradu i Mostaru, zatim slijedi jadranska turneja - ponovno gostujemo u Šibeniku, Splitu, Zagvozdu i Osoru, nakon toga imamo kraću turneju u Sjevernoj Makedoniji, a sezonu završavamo na Sunčanoj strani Prisavlja. Za rujan planiramo Festival LADO u zagrebačkom parku na Mažuranićevu trgu s ciljem oplemenjivanja i revitaliziranja Mažuranca, najavila je Ileana Jurin Bakotić.


Pogledajte dio nastupa Ansabla LADO u Poljskoj:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!