Maškare u zagrebačkom Zoološkom vrtu

16.02.2021.

17:37

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Fašnik u Zoološkom

Fašnik u Zoološkom

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

U zagrebačkom Zoološkom vrtu susreli smo se s maskiranim divljim životinjama i ljudima. Veterinarska škola i Turistička zajednica grada Zagreba pripremili su, naime, životinjski fašnik u okviru projekta Kultura turizma.

Ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska bila je jutros u zagrebačkom Zoološkom vrtu, a tamo su ih dočekale maškare te Ivana Mahnić, voditeljica odjela za kulturu i turizam TZ Zagreb, profesor na Veterinarskoj školi Matija Čabrajec i Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta Zagreb:

- Kako bismo spojili djelatnost Veterinarske škole s turističkom promocijom Zagreba, a s dodatnom aktivnošću promicanja tradicijske kulture, učenici Veterinarske škole maskirali su se u tradicionalne fašničke likove poput konja, volova, vukova i ptica nakon što su prošlih mjeseci istraživali fašničke i pokladne običaje u Hrvatskoj, napominje profesor Matija Čabrajec.


Pod maskama su učenici posjetili Zoološki vrt te su se suočili sa stvarnim životinjama koje imitiraju svojim maskiranjem.


- Cijeli posjet snimamo dronom i mobitelima (kamerama), a nakon toga učenici će izraditi promotivni materijal koji će istaknuti turističke atrakcije Zagreba, što Zoološki vrt svakako jest, te spojiti tradicionalno i moderno u nešto reprezentativno. Budući da je jedan od slogana Zoološkog vrta 'Divlje srce grada', a maškare su poznate po tome da su također neobuzdane, ovo će biti odličan spoj divljih životinja i 'divljih' ljudi, poručio je Čabrajec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!