"Lisinski" ima novu pozornicu - na otvorenom

12:31 / 27.05.2021.

Autor: Goran Ćelić/Dobro jutro, Hrvatska/Hina/V.M./HRT

Lisinski Atrium

Lisinski Atrium

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Zagrebačka Koncertna dvorana "Vatroslav Lisinski" pokrenula je programe na novoj otvorenoj pozornici nazvanoj „Lisinski Atrium“, u prolazu između dvorane i Hrvatske matice iseljenika.

Što nas sve ondje očekuje do 17.srpnja, od ravnatelja "Lisinskog" Dražena Siriščevića doznala je ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog pokrenula je novi ciklus "Lisinski Atrium", čiji je bogati glazbeni program na otvorenom u prolazu između Hrvatske matice iseljenika i Dvorane počeo 21. svibnja nastupom Zagrebačke filharmonije.


- Valovi virusa i udarci potresa bili su nas prisilili da zatvorimo koncertnu dvoranu. Od ožujka 2020., 237 dana, 20 sati, 30 minuta i 0 sekundi živjeli smo mučni kalendar tišine u "Lisinskom". Tek što smo se u studenome prošle godine kratko oglasili, nova nesreća u prosincu nas je ponovno prognala i osudila na muk, ističu iz KD-a. 


Prvi je koncert zabilježila ekipa Vijesti iz kulture:


- Uz srdačnu i nesebičnu pomoć naših prijatelja u glazbi, kazalištu, plesu, odlučili smo zastrašujućoj tišini suprotstaviti umjetnički čin, a još uvijek ranjen, slomljen i oštećeni svod "Lisinskog" zamijeniti otvorenim nebom, ističu.


Najavljeni su koncerti Jacquesa Houdeka (27. svibnja, 3. lipnja, 10. lipnja) i Zdenke Kovačiček & Greenhouse Blues Benda (29. svibnja).


Zdenka Kovačiček svoj je koncert najavila i prigodom nastupa u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Slijede nastupi Amire Medunjanin, koji su zbog lošeg vremena prebačeni na 30. i 31. svibnja, a u lipnju su na programu i premijera predstave "Tesla" (1. lipnja) te nastupi Drage Diklića (5. lipnja), Mije Dimšić (6. lipnja), Lada (8. lipnja), Lane Kos (12. lipnja) i Marka Tolje (13. lipnja), a ciklus se nastavlja i u ostatku lipnja te u srpnju, rujnu i listopadu.


- Nastavljamo graditi mostove i razmicati granice, povezivati različite umjetničke vrste, glazbe, osjećajnosti, ukuse i vrijednosti. Nitko to ne može niti čini bolje na jednome mjestu i u jednome programu kao "Lisinski". Sada nam je doista samo nebo granica, a zvijezde putokaz, poručuju iz "Lisinskog".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!