15:48 / 27.07.2021.

Autor: Martina Validžić/V.M./HRT

HRT-ova delegacija za degustaciju japanskih delicija

Delegacija za degustaciju

Delegacija za degustaciju

Foto: HTV / HRT

Veliki sportski znalac i još veći „jelac“ Marko Šapit i dečko koji obećava, i pojede sve žgance i traži „repete“, Luka Petrinec i naša reporterka Martina Validžić, kao predsjednica delegacije za degustaciju, počastili su se probranim hranidbenim neobičnostima iz japanskih trgovina. 

- Ovo je smeđi šećer u obliku ćevapa. Meni je to ok, ustvrdio je Marko-san probavši sadržaj prve vrećice.


Grickalice s okusima plodova mora svidjeli su se, pak, Martini, no Luku nisu oduševili.


- Dobro je, okus sira i lignji, Martinin je dojam, a Luki je okus ribe previše dominirao.


U sljedećoj vrećici bilo je nešto nalik narezanim tripicama.


- Ufffff, ne hvala, samo je uzdahnuo Luka pomirisavši sadržaj koji je Marko odlučio u kušati.


- Ovo je najobičniji sir, otkrio je Marko.

Sljedeći artikl za degustaciju bile su sušene lignje:


- Jedan komad će biti dovoljan, a možda i previše, kaže Luka, a Martina je dodala da će zahvaljujući degustaciji HRT-ov TV-centar u Tokiju najviše smrditi.


Iz asortimana japanskog supermarketa Martina je izabrala i jakobove kapice sa žara – također pakirane u plastičnoj vrećici.


- Ovo nije dobro, prežilavo je, zaključio je Marko, a Luka spomenutu deliciju nije uspio ni progutati pa ju je suznih očiju pljunuo u smeće.


Dimljena lignja se, pak, jako svidjela i Martini i Marku, dok je Luka dao tek ocjenu „može proći“.


- Ovo je nešto kao japanski čvarci, smatra Luka.


Gumeni bomboni od hobotnice jednoglasno su proglašeni najgorima od svega što su probali, a u ponudi je bio čak i kolač od graha.


- Mi ovo ne radimo da bismo nekoga vrijeđali, nego da pokažemo koliko su ukusi različiti, diplomatski je za kraj poručio Marko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!