Priča o prijateljstvu, drugoj mladosti i heavy metal bendu

21:27 / 13.01.2022.

Autor: Martina Validžić/T.V./Puls/HRT

Osmi putnik

Osmi putnik

Foto: HTV / HRT

Ovo je priča o Osmom putniku, kultnom splitskom heavy metal bendu, koji proživljava drugu mladost. U biti je to priča o prijateljstvu, neraskidivim vezama i uzajamnoj podršci. Bend je samo dobra nuspojava brojne i zanimljive ekipe koja je imala sreće naći srodne duše.

- Osmi putnik uopće nije showbiznis priča, nego ima pravo uporište u vrlo širokoj, ja bih rekao obitelji. To su prijateljstva i veze od najranijih dana, kaže Stivi Vučković, izvršni producent benda.

Ovo je "štorija" o mulariji sa splitskih zidića. Mulariji koja je osnovala bend i postala popularna, ali se na zidić uvijek vraćala ostatku ekipe. Mladi u srcu ostali su i nakon 35 godina, daju si ruke kad treba, ali se i rugaju jedni s drugima kad ne treba. Ovo je priča o prijateljstvu koje traje oduvijek, o drugoj prilici i o heavy metalu na Mediteranu.

Gdje snimati priču o našem najuspješnijem heavy metal bendu u Jugoslaviji, nego li u splitskom Škveru, mjestu s najviše teškog metala.

A i ekipa je taman iskoristila prigodu za pregled terena. Povod- snimanje idućeg spota benda koji proživljava drugu mladost. Bend sprema i novi studijski album. Best off su već snimili, a svirke uživo jedva čekaju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!