Hit Europe - novi adrenalinski park u Poreču!

28.06.2022.

07:10

Autor: Anita Bartolović i Marko Percan/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

U Poreču je otvoren novi adrenalinski park s pump trackom za treninge vrhunskih biciklista

U Poreču je otvoren novi adrenalinski park s pump trackom za treninge vrhunskih biciklista

Foto: ilustracija / Shutterstock

U Poreču je otvoren novi adrenalinski park! Pump trackom za treninge vrhunskih biciklista grad želi obogatiti ovu stazu, zvanu pump track, za treninge vrhunskih biciklista i svladavanje temeljnih vještina i trikova. Time Poreč želi obogatiti ponudu te povezati plažu, teretanu na otvorenom i park u jednu cjelinu. 

Naizgled sasvim uobičajena staza, a zapravo potpuno drukčija.

- Vježbamo pokrete, pump track, tako reći, bez okretanja pedale, vježbamo kako ćemo naučiti da u opasnim situacijama na terenu, mount bike, kako da se ponašamo u kojoj situaciji, na koji način da reagiramo, rekao je predsjednik Biciklističkog kluba Poreč Saša Wiese.

Pump track staza neprekidna je petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Kako biste što se bolje kretali, važno je uskladiti rad ruku i nogu te pratiti stazu.

- Stalno pratiti ritam podloge i pumpati, zato se i zove pump track, znači, doslovno se rukama i nogama pritišće bicikl i pod i tako se prati ritam staze i onda te samo gura naprijed, dodao je Denis Trlević, Biciklistički klub Poreč. 

Staza je namijenjena svim entuzijastima.

- Lokacija je takva da ne postoji nigdje u Sredozemlju. Pump track namijenjen je za vježbanje, posebno za djecu i za bicikliste, ali naravno i za sve druge ljude koji se vole voziti, poručio je predsjednik Biciklističkog kluba Poreč.

- Za velike i male bicikliste, korisnike, ljetnog kampa, ali isto tako i za vozače romobila, koturaljki i skejtova, istaknuo je direktor Turističke zajednice grada Poreča Nenad Velenik.

Pump track staza pokrenuta je u sklopu Studije razvoja klasterskih ulaganja. Jedan je u nizu projekata kojima grad Poreč planira upotpuniti ulaganja u biciklističku infrastrukturu.

- Ovo je definitivno hit u Europi, a vjerojatno Poreč neće stati na tome, jer nam je u kratkoročnom planu još izgraditi ovakvih parkova, pokazalo se da gosti traže ovakve parkove i mi želimo biti top destinacija outdoor, odnosno obiteljskog turizma, kazao je Velenik.

Otvorenjem parka atrakcije gradskog kupališta povezuju se u jednu cjelinu za sve posjetitelje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!