20:37 / 25.03.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HTV/HRT

HNK Zagreb: na predstavu u društvu poznatih

HNK u Zagrebu

HNK u Zagrebu

Foto: Dnevnik/IMS//HTV / HRT

U zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu održana je posebna izvedba predstave "Revizor".  U publici su, naime, bili oni koji su se priključili humanitarnoj akciji "Kazalište sa srcem" i licitirali za pratnju poznatih osoba poput Gabi Novak, Zorana Vakule ili Mirjane Bohanec Vidović.

Od početka ovog mjeseca na Facebook stranici zagrebačkog HNK građani su licitirali za odlazak na  izvedbu "Revizora" s najdražim glumcem, pjevačicom, kvizašem ili meteorologom, pojasnila je novinarnak Antonia Ćosić u javljanju za središnji Dnevnik HTV-a.

- Dobar odaziv nimalo ne čudi jer se u "Kazalište sa srcem" večeras ide ne bi li proradila pluća sisačke bolnice, teško oštećene u potresu. Naime, cilj ove plemenite akcije je hitan popravak bronhoskopa koji se u mjesec dana upotrijebi više od 100 puta. Iznimno je potreban ne bi li sisačka bolnica počela opet što normalnije raditi, istaknula je Ćosić.  

- Zanimljivo je u ovoj pandemijskoj godini vidjeti više od 20 poznatih lica na jednom mjestu, znamo, koncerti i predstave održavaju se u smanjenom opsegu, dodala je Ćosić. 

Svi su uzvanici gledali  "Revizora" na pozornici, a revizor u svom financijskom izvješću može jedino zaključiti da će prikupljenih 20 tisuća kuna itekako pomoći sisačkoj bolnici. Iznos može još rasti jer je donatorima i svim zainteresiranima je omogućeno uplaćivanje do 15. travnja.


- Ova donacija i slične će pomoći da se bolnica, ne samo obnovi i sanira već da se i dalje razvija, istaknuo je Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku. 

Glumica Mirjana Bohanec Vidović istaknula je kako često sudjeluje u humanitarnim akcijama.


- Ova mi je posebno draga. Događaj je tužan, ali ako možemo i malo pomoći, utješiti ljudi. Pomoći im da se vrate u svoje domove, kazala je Mirjana Bohanec Vidović.

- Drago mi je da se ova akcija pojavila i kod nas. Kod nas nije običaj da postoje licitacije. Obično se dobije broj računa, a ovako ljudi sami dobiju nešto za to. Propagira se i kultura, dobro djelo, kazao je dr. sc. Krešimir Sučević Međeral.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!