11:09 / 22.03.2021.

Autor: Hina

Nagrađen filmski projekt 'Godina prođe, dan nikako'

"Godina prođe, dan nikako"

"Godina prođe, dan nikako"

Foto: HAVC / HRT

"Godina prođe, dan nikako" redateljice Renate Lučić osvojio je Ex Oriente Fine Cut nagradu na upravo završenom programu usavršavanja Ex Oriente Film, u okviru platforme na East Doc Forumu.

Projekt, kojemu je producentica Tamara Babun (Wolfgang&Dolly), proglašen je najboljim među njih 12 s radionice, a nagrada podrazumijeva konzultacije s montažerom u vrijednosti tri tisuće eura, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.


U filmu autorica prati svakodnevicu svog oca Tomislava i njegovog najboljeg prijatelja Jose, koje su supruge napustile zbog odlaska na rad u Austriju i Njemačku, gdje su nakon nekog vremena započele potpuno nove živote.


Autorica se okreće napuštenima kako bi razumjela zašto iz njenog sela odlaze sve žene, uključujući i nju, stoji u najavi filma čiji se dovršetak očekuje na jesen 2022.


Ex Oriente Film je namijenjen stručnim timovima redatelja i producenata iz Europe s ciljem pružanja pomoći u vođenju i usmjeravanju razvoja te sufinanciranja, ponajprije s područja srednje i istočne Europe, a ove je godine bilo 108 prijavljenih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!