Piaf! The Show očarao publiku

05.02.2023.

19:57

Autor: Antonia Ćosić/Dnevnik IMS-a/HTV/HRT

Piaf! The Show oduševio zagrebačku publiku

Piaf! The Show oduševio zagrebačku publiku

Foto: HTV / HRT

Drugi put u Zagrebu predstava "Piaf! The Show" očarala je publiku. Sinoć u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog izvrsna glumica i pjevačica izvanredne karijere Nathalie Lermitte utjelovila je francusku ikonu, a njezinu izvedbu svojedobno je pohvalio i slavni glumac Alain Delon rekavši: Ona ne imitira Piaf, ona jesr Piaf na pozornici! 

Jedna je to od onih predstava koja za ljubitelje znači zaustaviti dah i proživjeti sve - od starih ljubavi i čežnji preko voljenih melodija do boljeg razumijevanja turbulentnog života jedne od najpoznatijih francuskih pjevačica, a neki kažu, i najpoznatijih pjevačica 20. stoljeća.

- Ja nisam ona. Jer ona jet. Uvijek će biti. Ona mi je dala emociju i snagu i sve. Imala sam pet godina kad sam prvi put čula glas Edith Piaf i slomila je nešto u mojoj duši, pokrenula sreću i tugu. Prvi put kad mi je jedan redatelj rekao da sam Edith, ja sam rekla da ne mogu to biti jer je prevelika, kazala je pjevačica i glumica Nathalie Lermitte.

Ali uz originalnu scenografiju i projekcije nikad prije viđenih slika, Nathalie je uspjela te svojim glumačkim i pjevačkim talentom, ne samo napunila svjetske pozornice poput Carnegie Halla, nego i osvojila nagrade. Međutim, ostavština nezaboravne, senzibilne i jake Piaf, i 60 godina nakon smrti, mijenja živote.

- Prije sam govorila da sam uzela njezinu tugu da se izliječim od svoje i na tom putu Edith je spasila i moj život, kazala je Lermitte.

Ova je zvijezda ostala skromna i jednostavna pa joj nije smetalo ni druženje nekoliko trenutaka uoči koncerta. Najvažnija joj je povezanost s publikom, što je zasigurno ostavilo traga.

Možemo se nadati da će i treći put ovaj glazbeni spektakl doći u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog i ispuniti je emocijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!