Muzički biennale za „VELIKE malene“

19.04.2021.

09:49

Autor: Antonia Ćosić/Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Muzički biennale za „velike malene“

Muzički biennale za „velike malene“

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

U 60 godina dugoj tradiciji Muzički biennale Zagreb pokazao je da se u stvaranju suvremene klasične glazbe mogu upotrijebiti jedan instrument, elektronički uređaji ili cijeli simfonijski orkestar. Godine 2019. uveli su program za djecu i mlade, koji ove godine - u pandemijskom izdanju donosi niz noviteta. 

Istraživati nove zvukove i ideje u srcu je suvremene umjetnosti. U dječjem programu, poznatijem kao Festivalu za VELIKE malene, to će činiti uživo na radionicama i online, preko serijala o glazbi koji je dostupan na mrežnoj stranici festivala i  YouTube kanalu festivala.


MBZ-ov Festival za VELIKE malene predstavili smo u Vijestima iz kulture:

Radionica za djecu i roditelje "Svirkaonica" u Hrvatskom glazbenom zavodu bila je dio otvorenja festivala u nedjelju, a budući da je brzo popunjena, otvoren je još jedan termin - 25. travnja. Jedna od djeci zabavnih i dragih vježbi je Tjelofon.

Roditelje i djecu u sklopu Festivala za VELIKE malene očekuju još radionice u svibnju i srpnju, a osim prijave, treba samo biti spreman na moguću želju za upis u glazbenu školu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!