"Pulica u kaputu": dječji filmovi besplatno online

22.03.2021.

11:24

Autor: Hina

'Lotte i izgubljeni zmajevi'

'Lotte i izgubljeni zmajevi'

Foto: Pulica u kautu / Kino Valli, Pula

Šesto izdanje popularnog programa za djecu "Pulica u kaputu" počinje sutra, u utorek, 23. ožujka, i trajat će do 28. ožujka te će se cjelokupni program odvijati online, priopćeno je u ponedjeljak iz Pula film festivala.

Program donosi pet kratkometražnih i pet dugometražnih, većinom animiranih filmova, a na rasporedu se još nalaze dvije obiteljske pustolovine i jedan dokumentarni film. Cjelokupni program održat će se online, potpuno je besplatan i omogućen za praćenje na razini cijele Hrvatske.


Poveznice za pristup filmovima svakodnevno će se objavljivati u devet sati ujutro i bit će dostupne 48 sati. Svi su filmovi podnaslovljeni, a većina naslova imat će i opciju uključivanja praćenog čitanja podnaslova.


Linkovi na filmove bit će dostupni na www.kinovalli.net u kategoriji Pulica u kaputu i na Facebook stranici Kina Valli. Pristup filmovima se ne naplaćuje. 

Dugometražni program donosi ostvarenje "Raggie" (red. M. Arulepp i K. Kiilerich) o djevojčici koja dobiva čarobnu lutku, "Lotte i izgubljeni zmajevi" (red. H. Ernits, J. Poldma) o avanturama Lotte i sestrice Roosi, "Jackie i Oopjen" (red. A. van de Mond) o djevojčici koja pomaže gospođi koja je iskočila iz slike i "Rocca mijenja svijet" (red. K. Benrath), film koji je na prošlogodišnjoj "Pulici" prema glasovima publike osvojio najveću ocjenu. 


Prikazat će se i dokumentarni film "Oči mi plave, haljina šarena" (red. P. Gumiela) s pogledom u svijet iz perspektive trogodišnjakinje.

"Pulica u kaputu" pet će dana prikazivati i kratke filmove: "Dekica" (red. M. Moshkova), "Ptičica i pčele" (red. L. von Dohren), "Mali sivi vuk: jesenski putnici" (red. N. Malykhina), "Kišobran" (red. J. Prats, A. Robles) i "Kanarinac Kiki" (red. N. Bianco Levrin, J. Rembauville).


Dodatak programu je i besplatna radionica "Crta - crtež - strip" koja će se održati putem zoom aplikacije pod vodstvom pulskog ilustratora Vibora Juhasa i online konferencija "Medijsko obrazovanje djece predškolske dobi" namijenjena stručnjacima koji rade u predškolskim ustanovama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!