14:46 / 02.02.2021.

Autor: Hina/Dobro jutro, Hrvatska

Otkazana premijera predstave ‘Dobar tek’ u Rijeci

Predstava 'Dobar tek', GKL Rijeka

Predstava 'Dobar tek', GKL Rijeka

Foto: GKL Rijeka / HRT

Otkazane su večerašnja premijera predstave ‘Dobar tek’ i sutrašnje reprizne izvedbe zbog bolesti, objavljeno je iz Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

U očekivanju novih termina podsjetimo da je Tin Grabnar redatelj, scenograf te oblikovatelj svjetla, uz Sanjina Seršića. Dramaturginja je Ana Duša, kostimografkinja Sara Smrajc Žnidarčič, a skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar. Cjelokupna autorska ekipa je iz Slovenije. Izvođači su Andrea Špindel, Petra Vučković, Tilen Kožamelj i Damir Orlić.


Kako je istaknula ravnateljica riječkoga Gradskog kazališta lutaka Magdalena Lupi Alvir, to je peta i posljednja premijera tog kazališta ove sezone. 


- To nije lutkarska predstava, nego igrana i temelji se na samim izvođačima, rekla je Lupi Alvir.


Tin Grabnar je rekao da je želio stvoriti komediju, baviti se smijehom i podići raspoloženje pa su zato, dodao je, u predstavi elementi klaunerije i doima se ležernom, ali je postavljena vrlo precizno.


- U njoj se bavimo temom uspjeha, kao sve važnijeg mjerila u današnjem društvu. Riječ je o najboljem restoranu u gradu, koji nastoji zadržati svoj maksimalan broj zvjezdica, no što se više trudi, rezultati su sve lošiji, rekao je Grabnar.


Voditeljica programa Dječje kuće projekta EPK Jelena Milić zaželjela je sreću i dobre rezultate Gradskom kazalištu lutaka zahvaljujući mu na dosadašnjoj suradnji. Zaključila je kako je lijepo da se suradnja u sklopu EPK završava komedijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!