Na HRT stižu avanture plišanca Slonka

30.04.2021.

11:50

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT

Slonko

Slonko

Foto: LUX film / HRT

Na radost najmlađih gledatelja, na Hrvatsku televiziju stiže Slonko, nova igrano–lutkarska serija za djecu. Igrano-lutkarska serija emitirat će se svako jutro na Drugom programu Hrvatske televizije u okviru programa za djecu Juhuhu. Prva epizoda je na rasporedu u subotu, 1. svibnja, u 7.45 sati.

Slonko je nestašan i znatiželjan mali slonić koji je uvijek raspoložen za nove igre, a priča prati Slonka, njegova prijatelja dječaka Jana i psića Šnjofa.


O novoj seriji za djecu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska razgovarali smo s dječakom Janom, odnosno malim glumcem Lavom Hranjec i redateljem Goranom Ribarićem:

Kroz zabavne pustolovine i posve obične, ali djeci atraktivne svakodnevne situacije ova vesela družina uči o svijetu oko sebe, kako biti dobar prijatelj, kako biti dobar prema sebi te kako ne naljutiti mamu i tatu. Inače, svaku epizodu Slonka prati i tematski song koji može biti emitiran i zasebno kao video spot.


Riječ je o veselim pjesmicama koje djeci na pristupačan i njima prilagođen način, šalju poruke određene epizode. Serija je edukativnog karaktera i namijenjena je djeci vrtićkoga uzrasta. Ukupno je 16 epizoda u trajanju od osam minuta.


Malom petipolgodišnjem glumcu Lavu Hranjecu, koji je tijekom snimanja bio još godinu dana mlađi, snimanje se svidjelo, a na pitanje što radi Slonko, Lav jednostavno odgovara:


- Sve što slonovi rade. 


Redatelj Goran Ribarić, pak, ističe da su se na snimanju odlično zabavljali.


- Bilo je to predivnih mjesec dana snimanja. Cijela serija napravljena uz puno stručnih suradnika, imali smo i psihologa, tako da je sve prilagođeno vrtićkoj djeci, ali i roditeljima, kaže Ribarić.

Slonko

Slonko

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

- Snimanje je bilo izrazito zahtjevno. Ne pamtim kombinaciju igrano - lutkarskog s djetetom od četiri godine u glavnoj ulozi, i animatorima koji se ne vide. Animatori lutaka su bili glumci iz Osijeka. Cijela ekipa je bila mlada, i ispred i iza kamere, tako da smo se ludo zabavljali, istaknuo je radtelj Ribarić.


Seriju je za HRT proizvela producentska kuća LUX film d.o.o. Uz redatelja i scenaristu Gorana Ribarića, tu su i scenaristice Lucija Klarić Maja Ležaić, te direktor fotografije Pavle Krnjaić.


Scenograf i dizajner lutaka je Dražen Matijašević, a autor glazbe Frano Đurović. Uz Lava Hranjeca kao Jana, nastupaju i Franjo Kuhar i Dajana Čuljak. Urednica na HRT-u je Tanja Kirhmajer.


Sve epizode serije Slonko moći će se pogledati na našem portalu i uz pomoć aplikacije Juhuhu.

Lav Hranjec

Lav Hranjec

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!