Tete i stričeki pričalice

11.10.2022.

10:14

Autor: Lucija Žeger/M.M./Dobro jutro Hrvatska/HRT

Tete i stričeki pričalice

Tete i stričeki pričalice

Foto: Dobro jutro Hrvatska / HRT

Udruga Smiješak za sve - djeluje kako bi svake večeri čitanjem priča obradovala bolesnu dječicu na odjelima. Upravo oni traže svoje pojačanje, a kako postati teta ili striček pričalice saznajte u prilogu.

- Tete pričalice su zapravo kolokvijalno nazvani tete i stričeki pričalice. To su volonteri Udruge Smiješak za sve, koji svaku večer 365 dana na dječjim odjelima zagrebačkih bolnica uveseljavaju djecu. Znači dolazimo između 19 i 20 sati čitamo klincima, pripazimo djecu, pomognemo roditeljima ako žele otići odmoriti par minuta. U svakom slučaju ono što donosimo to je dobro štivo i radost na odjele, rekla je Marijana Jergović, predsjednica Udruge Smiješak za sve.

Istaknula je kako se dobne skupine djece s kojima rade kreću od par mjeseci pa do 20 i nešto godina.

- Djeca nas znaju čekati na hodnicima koliko se zapravo vesele tome, a ponekad nas čekaju i roditelji koji možda po cijele dane se ne mogu pomaknuti od svoga djeteta, dodala je.

- Da biste postali teta i striček pričalice morate prije svega voljeti djecu, knjigu i čovjeka kao čovjeka i htjet mu pomoć. Dakle, ako imate volju volontirati, ako imate u sebi želju da pomognete nekome, prijavite se na našu mail adresu. Nakon toga morat ćete proći jedan edukacijski seminar da biste bili zapravo spremni da dođete u bolnice. Jer bolnice su mjesto koje je vrlo osjetljivo pogotovo djeci kojoj mi dolazimo i znaju se točno pravila kako se treba ponašati u bolnicama, istaknula je Marijana Jergović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!