Zdravka Damjanović najbolja mlada pjevačica francuskih šansona

29.03.2021.

11:12

Autor: Hina

Zdravka Damjanović

Zdravka Damjanović

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

Zdravka Damjanović iz Supetra na Braču pobjednica je ovogodišnjeg hrvatskog natjecanja mladih pjevača šansone koje je održano u subotu u splitskom HNK-u u sklopu Mjeseca frankofonije.

Žiri, kojem je predsjednik bio Hugues Denisot, ataše za obrazovnu i jezičnu kulturu u Veleposlanstvu Francuske u Zagrebu, odlučio je da je pobjednica natjecanja Zdravka Damjanović za interpretaciju pjesme "Malo o nama" (Un peu de nous) francuskog šansonijera Yama Laurenta.


To će pobjednici Zdravki Damjanović biti prilika za održavanje samostalnog koncerta šansone u svibnju ove godine u splitskoj Kući jezika i kulture na Peristilu.


- Ova pobjeda mi je iznimno važna jer mi kao šansonijerki daje poticaja da za daljini napredak u mojoj pjevačkoj karijeri, rekla je Damjanović.


Utemeljiteljica te natjecateljske Večeri Francuske šansone od 1993. u Splitu je predsjednica Udruge Prokultura Nansi Ivanišević. Ona je rekla kako je za studeni ove godine planirano u Hrvatskoj i međunarodno natjecanje šansonijera ako epidemiološke okolnosti to budu omogućile.


- Pokušavamo proširiti duh francuskog jezika i ljepotu francuske pjesme, istaknula je Ivanišević, a francuski ataše Denisot je zahvalio što se u Hrvatskoj organiziraju događanja koja njeguju francuske šansone: Ljepota šansona je u tome što ne traže da im se svaka riječ razumije nego se razumije poruka i ljepota emocije koju one prenose, rekao je Denisot.


Večer francuske šansone održan je uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!