09:45 / 18.02.2021.

Autor: Hina

Foto putovanje kroz industrijsku baštinu Siska

‘Industrijska baština Siska - prošlost i sadašnjost'

‘Industrijska baština Siska - prošlost i sadašnjost'

Foto: KGZ / HRT

U prostoru Knjižnice Božidara Adžije do 16. ožujka može se razgledati izložba ‘Industrijska baština Siska prošlost i sadašnjost, postavljena u suradnji s Gradskim muzejom Sisak i fotogalerijom ‘Siscia Obscura'.

Industrijsku baštinu tog grada predstavili su autor izložbe Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak i četiri fotografa Stanko Abadžić, Damir Matijević, Janko Belaj i Miroslav Arbutina.


- Ovi vrhunski fotografi, od kojih je svaki do sada ostvario svoj osobni stil fotografiranja, stavljeni su u jedno sasvim novo okruženje, njima nepoznato, u kojem su primijenili svoj prepoznatljiv fotografski rukopis ocrtavajući na plakatima i fotografijama povijesnu priču, ističu organizatori koji su na Facebook stranici Knjižnice Božidara Adžije objavili i zanimljiv video:.


- Iz aktova, reklama, dokumentarnih i street fotografija, prebacili su se u tamne prostore hala i tako nastojali senzibilizirati mogućnost iskorištavanja industrijske baštine kao mogućeg generatora razvoja grada Siska, dodaje se.


Posjetitelji imaju prigodu vidjeti kako izložba spaja povijesni kontekst razvoja grada i njegove baštine s umjetničkim pristupom koji analizira postojeće stanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!