09:38 / 29.07.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Smotra folklora: "Nematerijalna kultura kao živa baština"

LADO na Smotri folklora, 2020.

LADO na Smotri folklora, 2020.

Foto: Tomislav Miletić / PIXSELL

Tema 55. Međunarodne smotre folklora Zagreb, koja počinje večeras u 21 sat, u okolnostima pandemije bit će "Nematerijalna kultura kao živa baština". Veći dio programa i ove će godine izvoditi pojedinci i manji sastavi izvođača koji će u programu prikazati vrijednosti tradicijske kulture, pjesme, plesa, običaja i nošnji iz Hrvatske i svijeta.

Festivalskome programu u srpnju na pozornici Gradec i u užem središtu grada, prethodit će prigodni koncerti, izložbe i priredbe koji inspiraciju crpe u tradicijskim vrijednostima.


Ulaz je slobodan, a sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, priredbe Smotre mogu pratiti samo osobe s EU digitalnom COVID potvrdom. Osobama koje nemaju COVID potvrde organizator će omogućiti antigensko testiranje na licu mjesta. 


- Ukoliko Vam je potrebno testiranje, molimo da dođete najkasnije do 19.30 sati. Cijena testiranja je 40 kuna, napominju organizatori.


Program Smotre u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavili su predsjednik ansambla Kitka iz Sjeverne Makedonije Stojko Mitkovski i producentica 55. MSF Zagreb Bojana Poljaković Popović:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!