Kroz "Periskop" zavirite u svijet plesa i cirkusa

26.08.2021.

12:29

Autor: Matea Krmpotić/Olivera Vinković/V.M./HRT

"Periskop"

"Periskop"

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Šesti Periskop - festival suvremenog plesa i novog cirkusa u organizaciji udruge Prostor Plus trajat će do 4. rujna donoseći plesne i cirkuske izvedbe te jednu radionicu, u organizacji Udruge Prostor plus.

Festival se održava na tri lokacije u Rijeci: u Filodrammatici, Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i u hlubu Palachu, a detalje o programu ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska doznala je od  producentice festivala Tajane Josimović

Festival je već započeo, u utorak 24. kolovoza, cirkuskom rezidencijom Natalije Pintarić, a u ponedjeljak, 30. kolovoza, program za publiku počinje predstavom "Gore" Zagrebačkog plesnog ansambla.


Ovogodišnje festivalske predstave tematiziraju kolektivitet, tragičnu smrt Riječanina Vitomira Jovičića Simkea, susret dvaju bića, odnos čovjeka i trapeza, granice između virtualnog i stvarnog svijeta te tijelo izvođačice. 


Popratni filmski program Kino Cirkus u Palachu bit će posvećen novom cirkusu, a donosi dva dokumentarna filma: "Tout va bien" i "Sustav K."


Više o festivalu, predstavama, iskustvima umjetnika i odjeku publike poslušajte i u razgovoru s voditeljicom festivala Ivanom Kalc emitiranom u programu HRT - radio Rijeke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!