13:12 / 04.05.2021.

Autor: Hina/V.M.

Animafest: u Natjecanju filmova za djecu 42 ostvarenja

Animafest 2021

Animafest 2021

Foto: Animafest / HRT

Svjetski festival Animiranog filma - Animafest Zagreb objavio je u utorak da su za konkurenciju filmova za djecu ovogodišnjeg Animafesta odabrana 42 filma iz 22 zemlje.

Natjecanje filmova za djecu, središnji je dio bogatog Programa za djecu i mlade, koji je tradicionalno jedan od publici najomiljenijih programa međunarodno proslavljenog zagrebačkog festivala.


Prema predselekciji Nine Kovačića, filmove je odabrala slovenska medijska psihologinja Martina Peštaj, urednica Dječjeg i omladinskog programa Radiotelevizije Slovenije, koja ih je razvrstala prema prilagođenosti četirima dobnim kategorijama.


Filmovi će se prikazivati u sekcijama prema dobi djeteta - od tri do šest godina, od sedam do 10 godina, od 11 do 14 godina te za starije od 15 godina.


Među odabranim filmovima iz cijelog svijeta našao se i jedan hrvatski - "Crni vuk, bijeli vuk" Ivane Guljašević, o dobrom i lošem vuku koji se bore za moć.


Ovogodišnje, 31. izdanje Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb održat će se u Zagrebu od 7. do 12. lipnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!