Besplatni trening za mlade na splitskim Gripama

05.02.2021.

07:44

Autor: Regionalni dnevnik/HRT

Besplatni trening za mlade

Besplatni trening za mlade

Foto: HTV / HRT

Kako su zbog mjera sportske dvorane zatvorene, Košarkaški klub Split organizira besplatne otvorene treninge za djecu. Želja je omogućiti djeci bavljenje sportom kako bi se njihov razvoj nastavio nakon faze netreniranja.

Sportska igrališta ponovno žive. Doduše, jutros su tek malobrojni stigli na besplatni otvoreni trening Košarkaškog kluba Split. No tek je prvi dan. A klub s Gripa poziva svu splitsku djecu u dobi od 7 do 14 godina da im se pridruže na jutarnjim i popodevnim treninzima.

- Trudit ćemo se dok god dvorane budu zatvorene ovako održavati treninge djeci na otvorenome. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti, jer živimo u podneblju gdje imamo blagodati lijepog vremena, rekao je Ante Grgurević, voditelj Omladinskog pogona KK "Split".

- Ovo je naš doprinos lokalnoj zajednici i na ovome nećemo stati. Organizirat ćemo još ovakvih akcija, istaknuo je glasnogovornik KK "Split" Ozren Maršić.

Djeca suvremenog doba, nažalost sve manje vremena provode u sportu i igrama na otvorenom, a sve više pred računalima i mobitelima. Tome je još više pridonijela i pandemija koronavirusa. Stoga je želja i cilj djecu vratiti na igrališta, jer bavljenje sportom, pogotovo na otvorenom, pozitivno utječe na njihov mentalni i fizički razvoj.

- Nadam se da će djeca zavoljeti košarku i sport, ali ne samo kao dio trenažnog procesa, već kao fizičku aktivnost, rekao je Ante Grgurević.

- Subotom na igralištu na Gripama, jer to je ipak naš dom, okupljat ćemo svu djecu s ovih igrališta i za njih organizirati različita natjecanja, utakmice, kazao je Ozren Maršić.

Treninzima će se idućeg tjedna priključiti i košarkaški prvotimci Splita. A s radom na otvorenom kreće i sportska škola "Žutko" za djecu od 3 do 7 godina. Ako tome dodamo da košarkaški klub Split ponovno ima jednu od najkvalitetnijih momčadi u Hrvatskoj, košarka se u grad pod Marjanom vraća na velika vrata.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!