Sportaši udružili snage za pomoć splitskim beskućnicima

18.01.2023.

07:01

Autor: Mirta Šurjak/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Pomoć za splitske beskućnike

Pomoć za splitske beskućnike

Foto: - / Shutterstock

Na splitskom Poljudu održana je jedanaesta humanitarna akcija "Tone hrane za splitske beskućnike" u organizaciji četvorice sportskih novinara i brojnih splitskih sportaša. Ove godine prikupljena je rekordna donacija u vrijednosti većoj od dvjesto tisuća kuna, a namijenjena je udruzi "Most" koja brine o gradskim beskućnicima i spacijalnoj samoposluzi. 

Sportski novinari. Splitski olimpijci. Hrvatski nogometni reprezentativci. Svi su udružili snage kad je u pitanju pomoć za splitske beskućnike.

- Drago mi je da našu djecu u klubu od malih nogu učimo da ima onih koji su u potrebi i da treba pomagati, rekla je predsjednica Taekwondo kluba Marjan, Split Lucija Zaninović.

- Bitan je ovaj čin. Već jedanaest godina smo ovdje i ponosni smo na to. I stvarno se nadam da će ovi proizvodi pomoći tim ljudima da lakše prežive iduću godinu, dodao je kapetan HNK Hajduka i hrvatski nogometni reprezentativac Lovre Kalinić.

- Lijepa, plemenita gesta. Morali smo doći. Pozivam sve koji nisu, da se pridruže, poručio je Jere Marinić Kragić, VK Jadran, Split.

Četrdesetak splitskih klubova i pojedinaca sudjelovalo je u akciji. Darivali su zaista od srca. Koliko tko može. Najveću podršku, kažu, od samih početaka, prije jedanaest godina, daje splitski Hajduk.

- Prkos moćnome, zaštita slabome. To je geslo Hajduka još od osnutka 1911.godine i mislim da kroz brojne akcije i ovu akciju svjedočimo tim vrijednostima koje Hajduk propagira, kazala je članica Uprave HNK Hajduka, Split Marinka Akrap.

- Ovo je prvo bilo tona hrane za beskućnike, pa je preraslo u tone, desetke tona hrane i tisuća eura koje prikupljamo za te ljude, naglasio je sportski novinar i organizator akcije Tomislav Gabelić.

Visoke cijene i pad društvenog standarda, nažalost, u posljednje vrijeme pogađaju mnoge. A posebice one koje nemaju toplinu doma ni krov nad glavom. Stoga će ova akcija onim najpotrebitijima donijeti barem malo vedrine u ove tmurne zimske dane. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!