07:00 / 01.06.2021.

Autor: Željko Valčić/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Novi brodovi na Danima male brodogradnje

Dani male  brodogradnje

Dani male brodogradnje

Foto: Željko Valčić/Regionalni dnevnik / HRT

U Kaštelima su najavljeni 13. dani hrvatske male brodogradnje i turističkih atrakcija. Sajam je ujedno i najava turističke sezone u Kaštelima. 

Iako kasni dva mjeseca u odnosu na prijašnje, održavanje tradicionalne manifestacije u marini Kaštela nije bilo upitno. Počinje 10. lipnja i trajat će 4 dana. Uz graditelje brodova, na sajmu će sudjelovati i proizvođači opreme. 

- S nama će biti 50 izlagača iz RH, u segmentu nautike, nautičke proizvodnje, opreme te ribolovne opreme. Ono što je specifično za ovu godinu je to da imao veliki broj izlagača koji su vezani uz strojeve i alate, rekao je Branimir Matijaca, predsjednik Organizacijskog odbora DHMB-a.

Ovogodišnje izdanje predstavit će 25 različitih plovila, a imat će i dvije premijere. Bit će, najavljeno je, dosta pratećih događanja vezanih i uz turističku ponudu, koja bi, nadaju se organizatori, trebala privući veći broj posjetitelja. 

- Uz besplatan posjet, razna natjecanja imamo i tvrtku koja će organizirati kayak challenge, govori Matijaca.

- Najave za sezonu su dobre, mjere se popuštaju i nadam se da ćemo se mjeriti, ne s 2018. i 2019., ali s 2020. godinom te vjerujem u dobru turističku sezonu, istaknuo je Denis Ivanović, gradonačelnik Kaštela.

Predsezonu u Kaštelima, koja zbog pandemije počinje u lipnju umjesto u travnju kao dosad, obilježit će kulturna i sportska događanja.

- Za mjesec dana imamo europsko prvenstvo u jedrenju, a prije toga, koncert splitskih virtuoza kao prvi koncert ljetnih večeri klasične glazbe, rekao je Josip Berket, Marina Kaštela.

Izlazak iz pandemijskog sivila u Kaštelima su dočekali dobro pripremljeni pa optimizam, čini se, ima dobru podlogu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!