Darujmo knjigu za Banovinu

08.09.2021.

14:21

Autor: Krešimir Volarević/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

"Darujmo knjige"

"Darujmo knjige"

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Udruga "Dobra knjiga" osmu godinu provodi inicijativu pod nazivom "Darujmo knjige", u suradnji sa lokalnim knjižnicama. Ove je godine cilj postizanje što kvalitetnijeg života i oporavaka područja Banovine.

Više o inicijativi 'Darujmo knjige', koju organizira udruga ljubitelja knjiga "Dobra knjiga", doznala je ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska, koja se na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava družila s tajnikom udruge Tomislavom Ferenčakovićem:

Na štandu inicijative "Darujmo knjigu", koji se nalazi na zagrebačkom Trgu kralja Tomsilava, možete birati među 10-ak tisuća knjiga, a možete donijeti i donirati svoje knjige. 


- Ove godine inicijativa je usmjerena na obnavljanje i obogaćivanje knjižnog fonda na Banovini. U projektu sudjeluju Grad Zagreb, Znanje d.o.o, Begen d.o.o, Hanza media i dr. Cilj inicijative je zadržati vrijednosti naših građana poput solidarnosti, zajedništva i uzajamne pomoći, te vratiti dostojanstvo djeci i odraslima na području pogođenom potresom, ističu organizatori. 


Udruga ljubitelja knjiga "Dobra knjiga" sa svojim djelovanjem prepoznatljiva je po humanitarnom karakteru:


- Sudjelovali smo u nizu humanitarnih projekata kao što su: prikupljanje knjiga za poplavom opustošenu Gunju, popularizaciji centra Silver za školovanje pasa vodiča. Donirali smo mnogim školskim i gradskim knjižnicama književnu građu, ističu iz udruge.


U tom zajedničkom cilju postizanja što kvalitetnijeg života i oporavaka područja Banovine, posebice školskih ustanova, održat ce se aktivnost promocije i prikupljanja knjiga na području grada Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!