Goričko sviralo, vidikovac s pogledom na četiri države

16.11.2021.

07:00

Autor: Jasmina Grbavec/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Goričko sviralo, vidikovac s pogledom na četiri države

Goričko sviralo, vidikovac s pogledom na četiri države

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Dobre turističke podatke Međimurja zasigurno će pojačati investicija na najpoznatijem štrigovskom bregu - Mađerki. Radi se o 28 metara visokom vidikovcu koji bi trebao biti gotov u proljeće iduće godine.

Naziru se prvi obrisi budućega "Goričkog svirala". I to na 341-prvom metru nadmorske visine- Mađerkinom bregu. Složit će se mnogi, najljepšem mjestu u Međimurju. Dugoočekivani projekt realizirat će s pomoću europskih fondova. Procjenjuje se da će zbog poskupljena građevinskog materijala, projekt će biti skuplji, za 1,3 milijuna kuna.

- U ovom trenutku smo na preko 7 milijuna, do kraja ćemo vidjeti koja će biti konačna cifra. Sigurno da će to biti odmak od one početne. No smatram da je vrijednost takvog objekta neupitna, kaže Stanislav Rebernik, načelnik općine Štrigova.

Tu će razliku općina nadomjestiti većim kreditnim zaduženjem. Takve korekcije teško je predvidjeti, jer tržište diktira svoje. U vidikovac će, kaže direktor građevinske tvrtke Danijel Risek biti ugrađeno 50 tona čelika i 90 kubika drva, a pokraj njega napravit će se biciklističko-informacijski centar povezan tendom.

Mađerkin breg ove je godine privukao na tisuće posjetitelja iz cijele Hrvatske pa i šire. Neizostavno mjesto rekreativaca, gurmana i vinoljubaca. Na samoj je granici sa Slovenijom, Mađarskom i Austrijom. Za pogled koji puca na 4 države isplati se doći. I to već idućeg proljeća kada bi vidikovac trebao biti otvoren za javnost.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!