Ivana izrađuje nakit od neobičnih materijala

22.07.2022.

07:00

Autor: Mirta Takač/Regionalni dnevnik HTV-a/HRT/D.S.

 Ivana Lesjak

Ivana Lesjak

Foto: Regionalni dnevnik HTV-a / HRT

Čepovi, limenke, plastika, krpice... jednom otpad, drugom inspiracija. Ivana Lesjak iz Pribislavca od ovih materijala izrađuje atraktivan nakit.

Ivana je dizajnerica nakita.


- Sve ono što drugi vide kao smeće, zapravo nije smeće nego u tome ja vidim puno kreative i puno nečeg što se može iskoristiti, kaže Ivana.


Razvila je inovativnu metodu rastapanja čepova, koju najviše koristi. Svoju je kreativnost, barem na neko vrijeme, uspjela pretvoriti u posao.


- Prvo je bio hobi, no kako je bilo teško doći do posla u struci, odlučila sam registrirati obrt i baviti se time. Međutim, nesretna 2020. i nesretna korona, donijeli su probleme. Nisam se više mogla financirati iz toga, navodi Ivana.


Uz redovit posao i dalje nalazi vremena za novi dizajn. Inspiracija su joj najviše 50-e godine i vintage stil. Klijentice najviše privlači činjenica da je nakit napravljen od recikliranog materijala.


- Najviše idu naušnice. Kad dođe netko na štand i kad mu spomenem od čega je, to im je super ideja i to dosta kupaca potakne na kupnju, kaže.


Iz kreativne radionice prepune različitih boja i materijala izlazi šareni nakit, a osim naušnica, izrađuje i prstenje, broševe i razne ukrase.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!