22:03 / 04.03.2021.

Autor: Tanja Kanceljak/Puls/B.A./HRT

Koronaturizam - kako će izgledati još jedna neizvjesna sezona?

Šibenik

Šibenik

Foto: Puls / HRT

Koronakriza pogodila je mnoge djelatnosti. Turizam je svakako jedna od njih. S obzirom na to da znatno puni hrvatski proračun, a mnogi od turizma žive, itekako nas zanima pogled u budućnost i pitanje kako će nakon teške prošlogodišnje sezone izgledati još jedna neizvjesna sezona 2021.

Posjetili smo ljude koji se bave turizmom, a oni su nam otkrili kako se pripremaju, što su sve prilagodili novim uvjetima i kako uopće vide budućnost našeg turizma.


Među njima je Kristijan Perković iz Primoštena Burnog, koji kao bitnu promjenu ističe to što će gosti ubuduće dosta voditi računa o sigurnosti.


- Tražit će domaćine u koje imaju povjerenja, koji mogu osigurati sanitarne uvjete na visokoj razini. Postojat će nekakav oprez kojega dosad nije bilo. Smatram da će privatni smještaj tu profitirati.


Srđan Vidović s Pašmana kaže da moramo uložiti veći napor kao društvo da bismo turiste privukli da dođu i mimo sezone, a Mirko Bacalja s Ugljana smatra da smo kao autodestinacija dosta u prednosti.


- Mislim da ćemo se morati svi prilagoditi ovim novim vremenima poslije korone. Mislim da će ostati neki mali strah među ljudima i da će ići možda u kuće za odmor na selu i ruralnim područjima, smatra Antonia Vilja iz Šibenika.


Više pogledajte u videu:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!