Moja.hr: Splitsko - dalmatinska županija

08.06.2023.

07:10

Autor: Branko Dobnrota/Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.M.

Domagoj Silobrčić

Domagoj Silobrčić

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Večernji list u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta, Hrvatskom turističkom zajednicom te partnerom projekta HRT-om treću godinu zaredom donosi multimedijalni projekt Moja.hr. 

Ovaj put smo doznali kako će se Splitsko-dalmatinska županija predstaviti u svojih 60 sekundi:

Autor filma koji će predstaviti Splitsko - dalmatinsku županiju je Domagoj Silobrčić koji kaže da jedino vrijeme zna tko je on zapravo:

- A vrijeme nije ni svjesno da postojim tako da je to uzaludno pitanje, zagonetno će Domagoj na početku razgovora.

U filmu će ponuditi viđenje županije kroz prizmu "još nezrelog, mladog umjetnika."

- Film je dorečen vizualom obnavljanja naslovnice jednog Gibonnijeva albuma i jednog kanadskog barda koji je tu da dorekne koliko se uporno dodvoravamo Zapadu, kaže Domagoj.

Nije želio isticati ni more, ni Dioklecianovu palaču, ni Marjan, nego nešto "iskreno, neposredno, toplo, čedno, ponizno..."

- Nastojao sam istaknuti tu srž koja se potkrada, i koja ima najmanje figa u džepu, ističe Domagoj.

U stvaralačkom procesu pomogao mu je splitski glazbenik Đuliano Đanić:

- Njegova životna suputnica Kristina Đanić me dovela do ove pozicije, prostora i vremena, da mogu reprezentirati našu županiju i stvarno sam i svima zahvalan, poručio je Domagoj.

Na filmu su surađivali snimatelji Teo Tudor i Matko Petrić, glumice Ana Rebić, Laura Jurišić i Karla Šola i majstor svjetla Marino Vrcan

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!