16:22 / 02.04.2021.

Autor: Hina

Projekt "Advent iz davnina" nagrađen u Londonu

Advent iz davnina

Advent iz davnina

Foto: Ivica Galović / PIXSELL

Umjetnica i redateljica Helena Bulaja Madunić dobila je priznanje na londonskom festivalu inovacija u kreativnim industrijama za inovativne instalacije inspirirane Pričama iz Davnine Ivane Brlić Mažuranić, postavljene u prosincu 2020. u Slavonskom Brodu u sklopu Adventa iz davnina.

Umjetnička gradska instalacija slavonskobrodskog Adventa iz davnina 2020. odabrana je na prestižnom festivalu inovacija u kreativnim industrijama - London International Creative Competition među 15 najkreativnijih umjetničkih instalacija na svijetu, ističe se u priopćenju.


- Upravo nam je ova nagrada dala dodatni vjetar u leđa da hrabro nastavimo s najnovijim idejama i projektima koje pripremamo za grad, a i cijelu Hrvatsku, povodom pola stoljeća manifestacije 'U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić', koje ćemo predstaviti kroz travanj, izjavila je Bulaja.


Pogledajte promotivni video za Advent iz davnina 2019. godine:

Ovo je Bulaji drugo za redom priznanje na LICC-u, a prošle godine osvojila ga je za inovacije u dvije kategorije - za najveći kulturni regionalni projekt i za najbolji kulurni događaj u jugoistočnoj Europi 2018., za izložbe "Nikola Tesla - Mind From the Future", održane u Zagrebu 2017. i Budmipešti 2019.


London International Creative Competition Award dodjeljuje se 14. godinu za inovativne projekte. Dosadašnji pobjednici vrhunski su umjetnici, arhitekti, dizajneri, ilustratori, fotografi, modni, grafički i web dizajneri iz cijeloga svijeta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!