Druženje ljubitelja oldtimera

09.07.2022.

17:10

Autor: Marija Matoš/Regionalni dnevnik/HRT/I.B

Oldtimeri

Oldtimeri

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Osječki oldtimer klub organizirao je izložbu vozila i 6. međunarodni reli u sklopu kojega su uz Osijek obišli još 4 slavonske općine. Uz druženje i razmjenu iskustava, zaljubljenici u stara vozila putuju i kroz vrijeme. Prisjećaju se svih prijeđenih kilometara i oživljavaju uspomene.

Članovi oldtimer klubova iz Slavonije i regije izložili su 50-ak automobila koji su posjetitelje izložbe podsjetili na neka davna, prošla vremena.

- Ljudi su došli iz Bosne, Srbije, Slovenije, imamo Ford iz 29. i Mercedesa dva prijeratna modela, Austin iz 46. godine koji jedini ima sa strane volan, rekao je predsjednik Oldtimer kluba Osijek Marko Madžar.

Najstariji automobil na sajmu bio je ovaj Peugeot 21 iz 1929. U Vinkovce je stigao iz Francuske i izazov ga je voziti.

- Najlakše je to objasniti kao traktor, drči, buči, malo je teže mijenjati prebacivati, međugas, najbliže radnom stroju, a ne autu, objašnjava Matija Vukoja iz Oldtimer kluba "Stari sjaj" Vinkovci.

Zanimljivo je bilo vidjeti i ovaj automobil proizveden 1956.

- To je opel karavan koji je napravljen u jako maloj seriji uz puno ljubavi smo ga sačuvali i vozimo ga na izložbe, rekao je Branko Đurđević iz Oldtimer kluba Đakovo.

Izložba je privukla mnoge zaljubljenike u oldtimer vozila.

- Zadovoljan sam, ima starih auta simpatičnih, moje generacije, golfova, fića, dobro je, kaže Damir Vukić iz Osijeka.

- Neki duh prošlosti i takve stvari veseli me, usporeniji ritam, malo nostalgija, kaže Boris Anić iz Osijeka.

Osim u Osijeku, putujuća izložba starih automobila donijela je duh prošlosti u Čepin, Vladislavce, Antunovac i Vuku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!