Osječki mališani ukrasili pisanicu, darivali ih "motozeke"

16:23 / 16.04.2022.

Autor: Marija Matoš/Regionalni dnevnik/HRT

Osječki mališani ukrasili pisanicu, darivali ih "motozeke"

Osječki mališani ukrasili pisanicu, darivali ih "motozeke"

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Vesela subota u Osijeku. Na Trgu slobode, na kreativnoj radionici, djeca su ukrašavala jaja s mladima koji u sklopu dvaju programa Erasmus borave u Osijeku. "Motozeke" su stigli s pisanicama i slatkišima; donijeli su darove i djeci hrvatskih branitelja te djeci iz Ukrajine.

Pisanica od metar i pol najljepša je u Osijeku jer su je ukrasila djeca, svojim rukama i maštom.

- Želim reći da je danas jako lijepo u Osijeku i nakon najljepšeg Adventa, ja sam siguran da imamo i najljepši Uskrs i da možemo jako lijepu sliku poslati danas iz Osijeka, rekao je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Osijek je poznat i po svojim "motozekama", koji svake godine razvesele najmlađe.

- Slatkiše, poklone, da ih malo razveselimo, prošle godine smo također bili, ali samo s vizualnim, nije bilo socijalnog kontakta, a 2020. nismo zbog mjera tako da nas je to pokolebalo, ali danas je to odlična priča, ovo nema nitko, ovo ima grad na Dravi, rekao je Zdravko Bošnjak, predsjednik Moto kluba Osijek.

Obradovali su "motozeke" i djecu hrvatskih branitelja te mališane raseljene iz Ukrajine, za koje je prigodan program pripremila udruga dragovoljaca.

- Pokrenuli smo ovu humanitarnu akciju kako bi socijalno ugroženoj djeci grada Osijeka i djeci koja su izbjegla pred ratnim stradanjima iz Ukrajine pružili barem malo na trenutak blagostanje Uskrsa da dožive taj osjećaj, rekao je Goran Radičević, tajnik UHDDR-a TO "Sveti Rok" Osijek.

- Uistinu je lijepo. Prelijepo! Ovo je djeci posebno zanimljivo. Vrlo smo zadovoljni zečićima. Zaista je emotivno. Ovo nam je razbibriga, rekla je Svitlana Kuhareva iz Ternopilja.

- Pozitivno sve, drago mi je da ima akcija da uvesele ove mališane naše, rekao je Marko Ivašković iz Osijeka.

Darove su "motozeke" odnijeli i u Udrugu Dar, djeci s autizmom, te u prigradsko naselje Sarvaš.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!