Prolazi sve, ali Jimmy ne!

24.04.2021.

22:19

Autor: Antonia Ćosić/V.K./Dnevnik/IMS/HRT

Jimmy Stanić

Jimmy Stanić

Foto: HTV / HRT

Sve je više koncerata, sinoć je na Zagrebačkom velesajmu legendarni pjevač Stjepan Jimmy Stanić u 93. godini nastupio sa Zagrebačkom filharmonijom. Publika ni ovaj put nije odoljela njegovim najvećim uspješnicama, ali ni novim aranžmanima.

Prolazi sve, ali Jimmy ne! - poručili su filharmoničari sinoć u dvorani, koja je, u skladu s epidemiološkim mjerama, bila puna do zadnjeg mjesta. Jedini stariji pjevač koji održava koncerte je 94-godišnji Tony Bennett.

- Najstariji jesam, ali Tony Bennett je stariji od mene, malo je bolestan, ali mi dva jedini još radimo, govori Jimmy.

Ako je suditi prema reakciji publike, rade odlično. Jimmyja su prozvali pretečom stand-upa u Hrvata pa ni ovaj put nije izostao poznati humor uz asistenciju supruge Barbare.

- Davnih godina sam se slikao samo sa smokvinim listom, a Nela Eržišnik je rekla: "Kaj si se slikal s takvim listom, kaj ti ni bil dobar matovilec", šali se Jimmy.

Ni filharmonija ne skriva oduševljenje.

- I mi zajedno s njim činimo jedan ubojiti tandem, da tako kažem, ali energija koju sam sinoć vidio od Jimmyja je fenomenalna, naglasio je Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije.

Dugovječan uspjeh treba pripisati humoru,glazbi, ali i neizostavnoj ljubavi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!