11:43 / 01.07.2021.

Autor: Šime Kovačević/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Splićanin koji kuha za Pacina, Eastwooda i Madonnu

Neno Mladenović

Neno Mladenović

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Nenu Mladenovića dobro znaju u Hollywoodu, a rodom je iz Splita. Chef je u restoranu smještenomu West Hollywoodu za koji svaka zvijezda zna - Dan Tana's. 

Slavne osobe po cijele dane rade rezervacije s osobom posebno zaduženom za odgovaranje na bezbrojne pozive i specijalne zahtjeve, a čak i sam chef ima određene molbe kojima vrlo profesionalno odgovara.


Na splitskoj se rivi s Nenom Mladenovićem družila ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska:

- Kad sam došao u Hollywood, želio sam se baviti s onim što najbolje znam, a to je ugostiteljstvo. Imao sam sreću da sam upoznao prave ljude jer ne možeš ti doći u Hollywood i reći „Sad ću ja raditi“ nego sve mora ići stepenicu po stepenicu, priča nam Neno.


Imao je priliku upoznati ljude moji su ga ubacili u restoran u kojem je proveo 32 godine.


- Na moju sreću, radio sam s ljudima koji su iz svijeta filma, i upoznao sam masu ljudi – i sportaše, i pjevače, i glumce. Najupečatljivija imena za mene su bila Al Pacino, Clint Eastwood, Bruce Springsteen, Madonna, nabraja Neno Mladenović.

Prvi put kad je kuhao za Ala Pacina imao je veliku tremu.


- Na kraju se sve dobro završilo, ali srce mi je kucalo, čekao sam što će reći, jer tu sam večer bio glavni i odgovorni. Kad je rekao da je sve bilo odlično, pao mi je kamen sa srca, prisjeća se Neno.


Iako je imao priliku upoznati mnoge svjetske zvijezde, Neni Mladenoviću neispunjena će ostati velika želja – susret s Marlonom Brandom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!