Mladi Englez odlučio da mu je Hrvatska dom, volontira u skloništu za pse

10.02.2022.

10:28

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/Šime Kovačević/HTV/HRT

Ashley Ward

Ashley Ward

Foto: HTV / HRT

Ashley Ward, 29-godišnji Englez, prije sedam godina došao je u Hrvatsku u koju se zaljubio. Vratio se u Englesku, nakon dvije godine kao inženjer dao je otkaz i odlučio slijediti svoje snove i vratiti se u Hrvatsku.Ljeti je u Hrvatskoj radio na brodovima, a zimi u Indoneziji gdje ga je zatekla pandemija. Uspio se vratiti u Hrvatsku i odlučio da će mu Hrvatska biti "forever home", kazao je u emisji "Dobro jutro, Hrvatska" novinar Šime Kovačević u javljanju iz Splita.  

- Nadam se da će ovo postati moj dom zauvijek, vidjet ćemo. Hrvatska je prelijepa zemlja, ljudi koji ovdje žive to ne shvaćaju jer su svakodnevno ovdje, ali Hrvatska je stvarno posebno mjesto za život, rekao je Ashley. 


Na Tik Toku je postao zvijezda zbog šala o Hrvatskoj, naprimjer da se kava pije 10 godina. 


Ashley volontira u kaštelanskom skloništi za pse, tu provodi svo svoje slobodno vrijeme, pomaže i fotografira.


Zvonimir Filipovović iz Zaklade Beštije rekao je da im se Ashley javio prije četiri mjeseca kako bi pomogao.


- Svojim je fotografijama puno pomogao da se udome brojne životinje, čak je i za Božić uzeo jednog psa doma, a promocijom na Tik Toku i Instagramu mu je pronašao dom. Ashley je pravi primjer kako se volontiranjem može pridonijeti jednoj ovakvoj zajednici, kazao je Filipović.


Na kraju je Ashley Ward poručio svima da ne kupuju pse, već da ih udome.


- Milijun je pasa koji trebaju dom. Adopt, don't shop (Usvoji, ne kupuj), apelirao je Ashley.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!